Nico wordt oud

Nico Boon, de nestor van de CTC, verzamelde in zijn lange leven een unieke collectie scheepsliteratuur, met name over ontwerp, bouw en zeilen van multihulls. Op leeftijd gekomen doet hij daar nu noodgedwongen afstand van. Het zou mooi zijn als de boeken beschikbaar blijven voor leden van de CTC, schrijft zijn dochter Marijke. Maar hoe gaan we dat doen?

Marijke Boon

 

96 is een hele leeftijd, dan zijn er meestal gebreken. Nico loopt steeds slechter en zijn evenwicht is ook niet meer goed, om over doofheid nog maar te zwijgen. Begin april kon hij verhuizen naar een mooi verpleeghuis in Bedum, dat is vijf kilometer van de boerderij.

Niet alle boeken en spullen konden mee. Er is 55 jaar correspondentie over multihulls in hangmappen en ordners. We hebben het meeste in dozen verplaatst naar de schuur, ook een kastje met hangmappen. Ellenoor wil die administratie in het najaar wel ophalen voor het archief van de CTC. Er zijn ook nog meer dan tweehonderd boeken over boten, een groot deel ervan over multihulls. Nico leende regelmatig wat uit aan een geïnteresseerd CTC-lid.

Het zou mooi zijn als de boeken ergens komen te staan waar ze door CTC-leden geleend kunnen worden. Iemand zou dat moeten beheren, wie wil dat op zich nemen? Er is een digitale lijst van de boeken beschikbaar. (Hieronder te downloaden als excel-bestand)