Hemelvaarders

Uit het logboek van Thundercat

De Zeeland Multihull Meeting die elk jaar in het hemelvaartweekend georganiseerd wordt, was weer een erg geslaagd evenement voor jong en oud. Bekijk vooral ook de foto’s en filmpjes in ons fotoalbum (link aan het eind), het plezier straalt eraf.

Greet van Houdt

 

Na een bescheiden whatsapp-oproep kwamen we traditiegetrouw weer bij elkaar in Sint Annaland. Deze keer niet in de jachthaven maar bij verhuurbedrijf Enjoy Sailing. Op 26 mei, na de middag, liep daar de ene na de andere multihull binnen. Eerst Triki, daarna Pas Seule, vervolgens Thundercat, daarop volgend Verstand van Poeh, dan Let’s Tango, Tri 4 Five, Yippie Yo en Mallemok. Allemaal in goede gezondheid en met het ganse gezin, kinderen incluis. Alleen Yippie Yo had jammer genoeg al schade gevaren. De reefhoek van zijn grootzeil was uitgescheurd zodat hij nu alleen nog maar zwaar gereefd kon zeilen; pech dus.

Gezien de harde wind mochten we allemaal gezellig bijpraten in de kuip bij Pas Seule. De volgende morgen werd besloten vanwege de harde wind, WNW 5 Bft, als finish niet de Roompot te verkiezen, maar Wemeldinge of Kats. Wemeldinge had echter geen plaats meer en Kats konden we helaas telefonisch niet bereiken. Daarop werd besloten een rondje te varen tot aan de Zeelandbrug en weer terug te komen naar Sint Annaland.Tenslotte lagen we daar heerlijk aan nieuwe steigers, met alle faciliteiten aanwezig. De start was om 13 uur. Helaas was het Thundercat deze keer die schade opliep: het rvs dekoog van het grondblok van de stuurboord bakstag vloog gewoon van de voetplaat af – las gebroken! Dus dat werd gijpen en met het zeil over stuurboord terug naar de haven.

De rest van de multihulls zeilde het ganse parkoers vlotjes uit. Triki, met Bart en de vier (lagere school) kinderen als matrozen, liep als eerste binnen! De rest volgde gestadig. Na de middag was er nog ruim de tijd om met de kinderen naar het strand te gaan om te spelen en zwemmen. Bovendien had Thundercat een opblaascatamaran, Happycat, meegebracht. Deze werd in elkaar gepuzzeld en vrijgesteld voor wie het maar wou proberen. Vincent van Tri 4 Five had een drone bij zich, wat ook weer met veel interesse werd bestudeerd. De rest van de namiddag brachten de schippers door met hier en daar een praatje en een borreltje.

Inmiddels hadden we toch contact gekregen met jachthaven Kats, waar we ‘s anderendaags wel met zijn allen terecht konden. Hierop werd dan voor zaterdag 28 mei een mooi parkoers uitgetekend. En weer was de start om 13 uur, bij een noordenwind van 4 Bft. Dat maakte dat we vlug in Kats waren, zodat er genoeg tijd overbleef voor de kinderen om krabben te vangen, te zwemmen of te zeilen met de twee meegebrachte optimistjes. Deze keer had Pas Seule averij opgelopen en was zijn grootzeilval gebroken. Daarop kwam iedere schipper ter hulp om Jan met raad en daad bij te staan en hem vervolgens de mast in te trekken.

Inmiddels had Rudolf van Yippie Yo de berekeningen op zich genomen en was ‘s avonds de prijsuitreiking op het achterdek bij Pas Seule. Iedere deelnemer had een klein geschenk meegebracht gaande van chocola of koekjes tot een fles wijn. Toen bleek dat Mallemok, in verbeterde tijd, de grote overwinnaar doch afwezig was, gingen we met de hele ploeg persoonlijk bij hem aan boord de eerste prijs afleveren. Onnodig te zeggen dat dit weer een hoop hilariteit opleverde!

En toen kwam het afscheid, maar niet zonder een kort wedstrijdje. Om 11 uur startten we weer met een N 4-5 Bft voor een korte race van Kats langs de Zeelandbrug tot de splitsingston van de Witte Tonnen Vlije, waarna ieder zijn weg naar huis koos.

Alle foto’s en filmpjes van het weekend zijn te zien in ons fotoalbum.