Zeeland Multihull Meeting 2021

Het hemelvaartweekend is alweer een paar jaar hét moment voor de multihulls in het zuiden om bij elkaar te komen in Sint-Annaland. De organisatie o.l.v. Karst Hogenboom geschiedt altijd ad hoc via de groepsapp en dat blijkt uitstekend te voldoen.

Tekst: Maarten Bakker Foto’s: Wim van Houdt

Dit voorjaar in mei verzamelden zich tien schepen in de haven van Sint-Annaland en vrijdag trok het veld gezamenlijk richting de Zandkreek, een zijgeul aan de zuidelijke uitloper van de Oosterschelde. Een mooie plek om voor anker te liggen en je kunt er ook heel goed droogvallen wat naar hartenlust werd gedaan. Met een flink aantal schepen en met prachtig licht weer werden wedstrijdjes gevaren tussen de Zandkreek, Yerseke en Kats, waar ook de tweede en derde overnachting plaatsvonden, net even ten oosten van de Zeelandbrug.

Wim van Houdt maakte vanaf het motorschip waar hij en Greet sinds een jaar in voor- en naseizoen domicilie genieten, hun Thundercat lag tijdelijk met een defecte motor in de haven, een groot aantal bijzonder aardige foto’s en filmpjes. Hun schip, de Great Choice, functioneerde als wedstrijd- en moederschip. Via deze link zijn de foto’s van de deelnemende schepen te zien in Google. Opvallende verschijning is de mooie twaalf meter lange Schionning Pas Seule van Jan en Ineke Jacobs. Een mooi schip waar we graag eens wat meer van zouden willen zien, sinds vorig jaar in hun bezit. Er waren meer cats trouwens, o.a. de Twilight Zone, de grote Nimbus, een Woods ontwerp, van Jos en Lilianne met Janneke en Arjen aan boord die ook een Woods aan het bouwen zijn. De Cato, een Fontaine Pajot Tobago van Pauline en Marcel uit Stellendam was ook van de partij evenals de Adelaide van Paul en Ellenoor. Uiteraard verder veel tri’s naar Farrier design. De Yipie Yo van Rudolf van Willigen, Marcel en Wilma Hoek met de Let’s Tango, de Follow me van Peter Spronk en Karst met de Kraken 33 van Lock Crowther, Het verstand van Poeh. En de Slowmotion van Rob van Vliet niet te vergeten. Bart Gabriel, deelnemer van het eerste uur, moest door een reparatie aan de boeg vanwege een aanvaring met een surveyboot van Rijkswaterstaat in dichte mist, verstek laten gaan, inmiddels is dat hersteld.

Hoe dan ook, het was een prachtig weekend. Klik even op de link of op onderstaande foto en geniet van de heerlijke beelden. We zien uit naar volgend jaar, dat wordt een lustrum.