Vereniging

.
.
.
.
.

Activiteiten

Voor alle leden zijn er elk seizoen interessante activiteiten. In samenwerking met de regiocommissarissen organiseert de vereniging boeiende bijeenkomsten met lezingen, presentaties en jubileumsymposia. Meer competitief ingestelde zeilers kunnen hun hart ophalen bij de wedstrijden die wij verspreid over het land organiseren: de Henk Eggink Trofee, het Zeelandkristal en de WOK-wedstrijden.

Een overzicht van alle evenementen staat in de agenda op onze website.

De Wedstrijd Organisatie Kajuitzeilmultihulls, ook wel WOK genaamd, is een ‘los’ verband van zeilers die af en toe een wedstrijdje willen varen. De nadruk bij de wedstrijden ligt op het delen van het enthousiasme voor het wedstrijdzeilen met kajuitmultihulls. Het motto is: ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd.’ Nieuwe deelnemers zijn daarom van harte welkom. Om deel te nemen aan de WOK-wedstrijden hoef je geen lid te zijn van de CTC. Wedstrijden worden gevaren onder het Texel Rating systeem.

Het CTC-Weekend

Hoogtepunt van het verenigingsjaar is altijd weer het eerste weekend van september. Als het door mag gaan ontmoeten we elkaar dit keer weer in de Flevo Marina in Lelystad. Het begint al op vrijdagavond, dan verzamelen we in de haven. Ook leden en belangstellenden zonder boot zijn van harte welkom!

Zaterdag en zondag zijn er voor de liefhebbers enkele eenvoudige wedstrijdjes. Zaterdagavond is er een gezamenlijke barbecue bij het restaurant in de haven. Zondag is de briefing al om negen uur zodat we op tijd klaar zijn met de prijsuitreiking en de middag grotendeels vrij is om weer naar huis te zeilen, of te blijven liggen en het clubleven nog even voort te zetten.

Uiteraard moet u zich wel aanmelden. Dat kan door een e-mail te sturen aan: redactie@ctcnederland.nl. Vermeld daarbij naam, type en afmetingen van de boot, of u mee wil doen aan de wedstrijden en het aantal deelnemers aan de barbecue. Als u een foto van de boot meestuurt, krijgt u een gepersonaliseerde herinnering!
Deelname kost 10 euro per boot.

Advertenties

Iedereen kan een advertentie plaatsen op de site van de Catamaran en Trimaran Club. Daarvoor hoef je geen lid te zijn. De advertentie moet wel te maken hebben met multihulls. Voor advertenties in het (papieren) tijdschrift, vragen we een kleine vergoeding.

Op deze pagina staat het actuele aanbod.

 

Even voorstellen

Ellenoor Brenninkmeijer secreratris CTC We zijn vanaf 1992 lid, en al die jaren best actief. Samen met mijn partner Paul Hofman die Regiocommissaris Zuid is bezoek ik lezingen en de vergaderingen (en maaltijden!) en Paul doet graag mee aan wedstrijden, maar dat is aan mij niet (meer) zo besteed. In Zuid hebben we drie jubilea meegemaakt. In 1993 als deelnemer in Hellevoetsluis, en in 2003 in Willemstad als organiserende regio. In 2018, bij CTC50 in Hellevoetsluis, heb ik actief meegedaan in de organisatie van de wal-activiteiten (registratie, musea en catering). De andere jubilea hebben we uiteraard ook bijgewoond evenals de meeste IMM’s. Inmiddels kennen we daardoor veel leden, maar zeker niet alle 330, die nu op onze ledenlijst staan.

In mijn werkzame leven heb ik als manager bij diverse grote zorginstellingen gewerkt, verspreid door het land. Maar nu willen we meer tijd besteden aan het varen, met een voorliefde voor de Oostzee. Paul doet in het CTC-Nieuws regelmatig verslag van onze reizen en onlangs van onze ‘coronaklus’ aan onze catamaran, de Adelaide.

Sinds november ben ik secretaris en heb ik, samen met de andere bestuursleden, meegewerkt aan de inhaalslag voor het innen van de contributie. Na herhaalde oproepen aan de leden hebben we veel reacties ontvangen, waardoor de huidige ledenlijst weer behoorlijk up-to-date is. Met dank aan ieder die wijzigingen heeft doorgegeven! Ik blijf een oproep doen om e-mailadressen aan ons door te geven, want aan dertig leden stuur ik nog steeds brieven per post.

Nieuwe leden ontvangen een welkomstpakket, waar enthousiast op wordt gereageerd. Belangstellenden, die nog geen lid zijn, breng ik in contact met leden die booteigenaar zijn van een bepaald type waar de interesse naar uit gaat, om kennis en ervaringen uit te wisselen. Uiteraard na toestemming van het betreffende lid. Op deze manier kan ieder lid ambassadeur zijn van de CTC. De wimpel met het CTC-logo kan nu bij mij worden besteld. Want bij het nieuwe vaarseizoen of een andere boot, hoort toch zeker een frisse wimpel! Notuleren, correspondentie naar de leden, in- en uitschrijven van leden, het hoort er allemaal bij. Met een leuk team, waarmee goed kan worden overlegd, en het contact met de leden, heb ik het naar mijn zin.

Tot slot wens ik iedereen een mooi vaarseizoen en wie weet, tot ziens op het water!

Vacatures

 

Voorzitter

Wij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter. Wie herkent zich in de volgende functieomschrijving en wil het bestuur komen versterken?

 • Affiniteit met de vereniging
 • Ervaring met het voorzitten van vergaderingen
 • Verbindend naar leden, en externe relaties
 • Goed kunnen samenwerken
 • Toekomstgericht en probleemoplossend kunnen werken
 • Kennis en ervaring met digitale communicatie
 • Zorgvuldig in de communicatie
 • Stressbestendig
 • Eventueel beschikbaar voor uitvoerende taken
 • Geschatte tijdsinvestering rond 8 uur per maand.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de secretaris Ellenoor Brenninkmeijer, secretaris@ctcnederland.nl of met penningmeester Fetske de Glee, penningmeester@ctcnederland.nl.

Het bestuur heeft inmiddels een kandidaat gevonden, tegenkandidaten zijn nog welkom.

 

Redacteur

Voor het CTC-Nieuws en de website zoekt de Catamaran Trimaran Club een nieuwe redacteur. De redactie verzorgt de productie van het CTC-Nieuws en is verantwoordelijk voor de website en de facebookpagina. De redactie, bestaande uit vrijwilligers, zoekt versterking in de vorm van een nieuwe redacteur. De redacteur schrijft teksten voor het CTC-Nieuws en creëert met enige regelmaat content – tekst en beeld – voor de site en sociale media. De redactie komt een of twee keer per jaar bij elkaar, meestal voorafgaande aan een ledenvergadering, het meeste overleg geschiedt telefonisch of per mail. Het CTC-Nieuws verschijnt vier keer per jaar, het juninummer is digitaal. Het betekent dat het redactiewerk een periodiek karakter heeft. De omvang van de werkzaamheden is beperkt maar vergt wel enige inzet en betrokkenheid. We denken aan iemand met het volgende profiel:

 • Je bent een enthousiaste multihullzeil(st)er en je schept er plezier in je daarin te verdiepen, erover te schrijven en te publiceren. Je hebt een vlotte pen en je schrijft helder met gevoel voor het metier.
 • Je bent zelfstandig en neemt initiatief om onderwerpen en gebeurtenissen met nieuwswaarde te vinden en te selecteren. Maar je houdt ook van sparren en samenwerken als dat nodig is.
 • Je hebt affiniteit met redactiewerk en communicatie en vind het leuk om samen met anderen vorm te geven aan de zichtbaarheid van de club in het blad en online.
 • Je bent geïnteresseerd in wat er speelt in de club en je weet ook andere leden te enthousiasmeren om te schrijven over hun reizen, bouwervaringen enzovoort.

Als je zin hebt om je talenten in te zetten voor de club, of nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden neem dan contact op met Maarten Bakker, 06-53705241 en/of Ariella Bijl, 036-5384225, of via redactie@ctcnederland.nl.