Redactioneel

Zinderend zeilgenot

Het jaarlijkse digitale zomernummer wordt zo langzamerhand traditie. Het blijft voor de fans van papier nog altijd even wennen maar de meerwaarde van online is evident: foto’s, links en filmpjes verrijken de ervaring en voor de reizigers onderweg is het reuzehandig. Voorlopig gaan we ermee door en Ariella heeft er echt wat moois van gemaakt!

De inhoud is om van te smullen. Ter inspiratie een mooie zeil-filosofische overdenking van Henk de Velde over het ideale schip om de wereldzeeën mee te bevaren, afhankelijk van de droom, de levensfase en het doel gooit wat hem betreft de Big Twin hoge ogen. Het is een schip dat alles aankan! Net zo inspirerend is het zinderend verslagje van de hand van Jan Willem van Crevel over de opening van het wedstrijdseizoen met de eerste WOK-oefenwedstrijden bij Enkhuizen. Fris en fruitig zoefden de snelle schepen om de beste plaats. Het werden twee gave weekenden. Dat was in het bijzonder ook het geval bij de zeer geslaagde Zeeland Multihull Meeting 2021, tijdens het Hemelvaartweekend in mei. Het fantastische evenement leverde veel leuke foto’s en filmpjes op van Wim van Houdt. Onder andere van de mooie Schionning van Jan Jacobs. Er werd naar hartenlust gezeild, drooggevallen en geankerd. Dat smaakt naar meer! Laten we hopen dat we deze zomer nog meer van zulke gezellige momenten op het water zullen zien. En dat we er dan hier van mee kunnen genieten.

Uiteraard werd er ook flink gebouwd en daarom mag het noodzakelijke onderhoud niet ontbreken. Van Paul Hofman het vervolg op de omvangrijke refit van het dek van de Adelaide vorig seizoen. Een interessant verslag van werkzaamheden, benodigde materialen en de complexiteit van de planning met extreem warm weer. Leerzaam! Evenals de experimenten van Wim van Houdt met 3D-geprinte blokken. Dat uitvinden en knutselen valt bij uitstek onder deze categorie. En als klap op de vuurpijl de hoofdbrekens van Wouter en Paula over hoe onderhoud te plegen aan afsluiters onder water. Als ware Willie Wortels vonden ze een oplossing waar hooguit Archimedes aan kon tippen!

Tot slot de wereld van de club. Het afscheid van Jos Basie, penningmeester van het eerste uur, een heerlijk mens, kwam niet onverwacht maar toch, het luidt het einde van een tijdperk in. Nico Boon schrijft erover. Ellenoor Brenninkmeijer, onze nieuwe secretaris vertelt iets over zichzelf ter kennismaking. Net als enkele nieuwe leden. We heten ze van harte welkom! Fijn om elkaar op deze manier te leren kennen.

Alles bij elkaar een onderhoudend CTC Magazine voor de zomer. We hopen dat u ervan geniet en dat u de link onder zeilvrienden deelt. De digitale nummers zijn tenslotte ons promotiemateriaal. Een fijne zeilzomer toegewenst en hopelijk tot ziens op het CTC-weekend begin september.

Maarten Bakker, mede namens Ariëlla Bijl

 

Redactie CTC Magazine redactie@ctcnederland.nl, Ariëlla Bijl, 036 – 53 84 225 en Maarten Bakker, 06 – 53 70 52 41 | Kopij is altijd welkom! | Uitgave nummer 272 – juli 2021 | Verschijnt viermaal per jaar | Het copyright van de inhoud van het CTC-Nieuws blijft bij de CTC. Met bronvermelding is, na verkregen toestemming van de schrijver van een artikel, overname toegestaan. | Secretariaat CTC en ledenadministratie secretaris@ctcnederland.nl | Internationale contacten Nico Boon, 050 – 57 78 505 | Ereleden Nico Boon, Leon Bart, Henk de Velde | Bestuur Voorzitter: Jaap de Boer, 0346 – 28 67 53, voorzitter@ctcnederland.nl Algemeen secretaris: Ellenoor Brenninkmeijer, 06 – 10 91 03 45, secretaris@ctcnederland.nl Penningmeesters: Roos Cox, 0243 – 22 62 46 en Fetske de Glee, 023 – 54 72 595, penningmeester@ctcnederland.nl | Regionale activiteiten Noord: Ronald Mors, 0515 – 53 28 81 Midden: vacature Zuid: Paul Hofman, 0186 – 65 20 67 | Alle contactinformatie vindt u op deze pagina.

© Ariella Bijl voor CTC Nederland