Zeilfilms

Er is zoveel moois te vinden op YouTube dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder een selectie van zeilfilms die het bekijken waard zijn.

De zeilfilms van Arie Baartman

In het vorige nummer schreven we over het bijzondere project van Arie Baartman in Zuid-Portugal met de Twilight, een trimaran naar een ontwerp van John Marples. Een prachtig scheepje dat door Arie werd verlengd van negen naar twaalf meter. Arie maakt erg leuke korte filmpjes van zijn reizen. Zoals onlangs met de Twilight tijdens de Coronacrisis van Portugal via de Canarische eilanden naar de Cariben en via de Azoren weer terug. Naast zijn films over zeilen en bouwen zijn de filmpjes van zijn schilderwerk, miniatuurtjes in zeeschelpen, ook beslist de moeite waard. Rustgevend én inspirerend! Hieronder staan een paar links naar filmpjes maar zoek op Youtube gerust verder op Arie Baartman of Art in a Seashell. Bijvoorbeeld: ‘Sandbanks of Alvor Painting Details’.

Atlantic Sailing in World Lock Down

Stuck in the Atlantic

Cat Greatcircle

Marijke en Mark wonen het grootste deel van het jaar op hun catamaran. Met hun positieve, relaxte instelling laten ze de kijkers meegenieten van hun avonturen.

Sailing Luckyfish

Ze zeilen al vijf jaar rond op hun Wharram en dat er dan ook wel eens wat mis gaat, laten ze in deze video zien. Elke week is er een nieuwe aflevering van Sailing Luckyfish op YouTube.

Sailing Tangaroa

James en Hannah varen rond Australie en bezoeken de mooiste, afgelegen plaatsen. Hun motto: life is about living!

Met dank aan Maarten Bakker, Robert de Vries en Marijke de Boer voor de tips.