Multihull- en ander nieuws

Maarten Bakker

Sealion Yachts wordt dealer Astus Boats

De polyester zeiljachten van de Franse werf Astus mogen zich in een toenemende belangstelling verheugen. Er zijn er inmiddels meer dan 400 gebouwd! Een opmerkelijke prestatie van deze van oorsprong kleine Bretonse werf. Tot op heden waren de boten slechts in Frankrijk en Duitsland op beurzen te zien maar nu is er eindelijk een Nederlandse agent. Daniel Leeuw van Sealion Yachts is aangesteld als Nederlandse vertegenwoordiger van de trimarans van Astus Boats. De unieke scheepjes worden gekenmerkt door het moderne, sportieve ontwerp, de compacte accommodatie, de lage onderhoudskosten en het gemakkelijke transport per trailer naar andere vaarbestemmingen. Bijzonder aan de Astus trimarans is het handige telescopische systeem waarmee de beams kunnen worden in- en uitgeschoven, zowel op het land als op het water. Een vinding van de eigenwijze Bretonse bouwer. Eveneens bijzonder is de prijsstelling van Astus. De trimarans zijn relatief betaalbaar en dat is echt onderscheidend ten opzichte van concurrenten in de markt. Ze zijn geschikt om alleen te varen maar bieden ook voldoende ruimte en comfort voor een vaartocht met vrienden of familie. Het nieuwste model is de in 2018 geïntroduceerde 20.5 die afgelopen januari ook op Boot Düsseldorf te zien was. Deze Astus is ontworpen in samenwerking met het gerenommeerde ontwerpbureau VPLP Design. Een bijzonder hanteerbare maat, eenvoudig en efficiënt te transporteren. De slanke en lichte romp staat borg voor superieure prestaties en een soepel zeilgedrag. De waterverplaatsing bedraagt ongeveer 500 kilo en de drijvers hebben een inhoud van 930 liter. De boot is in verschillende (naar wens gepersonaliseerde) uitvoeringen (toer en sport enz.) verkrijgbaar. Sealion Yachts levert de Astus 20.5 vanaf 26.900 euro. Daarnaast zijn leverbaar de vernieuwde 16.5, de 24 en de nieuwe 22.5. Meer informatie is te vinden op Sealionyachts.nl/astus-boats

‘The Eco Yacht’ – Catamaran 110
Ecodroom voor de allerrijksten

Pajot Custom Yachts, de bekende Franse producent van grote comfortabele catamarans, komt met een superyacht van 110 voet, de maat voor de happy few, de miljardairs. Opmerkelijk aan het ontwerp in deze klasse is de keuze voor de catamaran, daarom toch even een blik op het project. In een ronkend persbericht wordt gesproken over een excellent ontwerpteam en een elektrisch aangedreven ‘eco yacht’ met een ‘zero footprint’ (?) en een ‘revolutionair’ zeilplan. En ‘ecologisch’ is hier vooral voor de marketing. De visuals, getekend door Alexandre Thiniat, zijn echter oogverblindend en prikkelen de fantasie, Bond zou er wel raad mee weten…

Buiten dat alles is het toch een bijzonder aardig concept met een interessant bouwplan. Niet ongebruikelijk voor dit soort grote jachten: de rompen en het brugdek worden gebouwd in aluminium, het dek wordt geconstrueerd in composiet en daar waar gewicht het meeste telt, het tuig, wordt gebouwd in carbon. Er is daarnaast ook werk gemaakt van een evenwichtige verdeling van het gewicht. De batterijen en de motoren zijn zoveel mogelijk in het midden van de rompen gecentreerd. Zeewaardigheid en een vlot zeilgedrag waren belangrijke ontwerpcriteria. Daarom zijn de rompen getekend met lange slanke boegen en relatief smal, waardoor een rustige en vlotte gang is gegarandeerd. Daarnaast bedraagt de brugdekhoogte een ruime 1,6 meter. Twee opklapbare (draaiende) zwaarden en vaste skeggen moeten ervoor zorgen dat het schip ook in lastige omstandigheden op verlaten ankerplaatsen droog kan vallen en/of op de wal kan staan zonder verdere ondersteuning. Het schip is waar mogelijk zelfvoorzienend met een flinke hoeveelheid zonnecellen en hydrogeneratoren. Verder opvallend is het tuig met een slank square-top grootzeil van ruim 180 m² zonder giek, de battens aan karren vallen netjes op het bovendek. De belangrijkste voortstuwing komt van de grote voorzeilen, een fok van 110 en een genua van 264 m². Groot, maar handig te reven op elektrisch aangedreven furlers. Maar echt indrukwekkend is het oppervlak van de gennaker: 790 m²!

Alles aan het schip is megagroot. De lengte van het schip is 33,5 meter, de breedte 14,5 meter. De waterverplaatsing bedraagt 105 ton. De diepgang, uiteraard variabel, is 2 tot4,5 meter en de hoogte boven water 39,8 meter. Ook de accommodatie is in elk opzicht extreem. Een salon van 100 m². Een flybridge, een voordek met zonnedekken, jacuzzi’s enz. Door het hoge vrijboord van drie meter zijn achterop het schip de scoops uitgevoerd met in elke spiegel een schuifpui voor de grote kapiteinshutten en een groot hydraulisch zwemplatform enz. Er zijn verder nog hutten voor acht tot twaalf gasten en zes bemanningsleden. Deze accommodatie is vergelijkbaar met een superyacht van meer dan veertig meter maar op een cat is 33 meter kennelijk meer dan voldoende.

Meer informatie: www.pajot-yachts-catamaran.com

 

KNRM

Ga jij goed voorbereid het water op? Test je kennis! Speel nu onze KNRM veiligheidsquiz én maak kans op een gratis Man overboordtraining met de KNRM.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Nu er weer steeds meer mensen het water op gaan, start de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de watersportcampagne ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’. Doel van deze campagne is om aandacht te vragen voor een goede reisvoorbereiding om zo problemen op het water te voorkomen. Watersporters kunnen bij de KNRM een gratis digitale brochure aanvragen waarin de meest voorkomende ongevallen/ongemakken staan opgesomd (zoals motorstoring, man over boord, navigatiefout, onvoldoende kennis en ervaring) en hoe deze eenvoudig te voorkomen zijn.

Vraag nu de gratis digitale brochure aan met waardevolle tips en weetjes en maak automatisch kans op een gratis Man overboordtraining met de KNRM!

Tekst en foto: KNRM