Redactioneel

Geestrijke verhalen

Dit julinummer is de tweede digitale editie van het CTC-Nieuws. De eerste was nummer 262, december 2018. De volgende drie edities komen weer vertrouwd per post op de deurmat vallen. Vooral voor het kerstnummer, hopelijk dubbeldik vermits er veel geschreven wordt, is het prettig als je het even een tijdje ‘bij de hand’ kunt houden. Een aardige bijkomstigheid van deze periode in het jaar is dat iedereen die onderweg is, het blad ook kan lezen. Voorlopig gaan we het dus zo doen. Ook dit redactioneel schrijf ik trouwens onder de rede van Vlieland, met uitzicht op het Vuurduin en het Wad. Onderweg, de afgelopen dagen, spraken we in tal van haventjes CTC’ers op weg naar elders tot en met het IMM aan toe. Een ondernemende club!

Dit nummer herbergt een bonte verzameling initiatiefrijke verhalen. Van Tom en Cora een mooi avontuur met hun kleine Farrier in Kroatië, één van hun favoriete reisdoelen. Cora schrijft erg geestig en daarnaast bevat het ook interessante informatie over de reis. Ze zeilen met deze tri vanwege de bouw van hun grote catamaran. Over het immense bouwproject is een mooi artikel van Laurens van der Zijp hier geplaatst dat ruim een maand geleden in het op een na laatste nummer van Zilt werd gepubliceerd. De creatie van de Kurt Hughes cat heeft heel wat voeten in de aarde maar vordert gestaag. Zij liggen op het moment van schrijven trouwens op Terschelling …

Ook Remco Putker schrijft buitengewoon geestrijk over de grondige restauratie van zijn onlangs verworven Iroquois. Het is een enorme klus maar tevens een bron van inspiratie en plezier. Zeker sinds hij lid is van de CTC en technische vragen kan delen met andere zeilers. Delen van technische informatie doet ook Gary Mulder: deze keer over kunststof verstaging. Sterktes, rek en kruip en tips voor het monteren. Reuze interessant!

Een heel ander genre maar even aardig betreft de lofzang van Frans Kuypers op zijn TRT 1200, de Ragebol. De zeilpret spettert ervanaf als hij glunderend met zijn zoon van twaalf aan het roer met ruim 24 knoop afstevent op Kornwerd. Net zo’n machtig schip staat in de nieuwsrubriek maar het is zeker meer aandacht waard: de I-GO40, eveneens een volbloed maar tevens demontabel, een prachtig schip! Het project van Egge Haak ademt bij uitstek de drang tot vernieuwing en experiment dat zo kenmerkend is voor zeilers van multihulls.

Er is nog veel meer moois: de Tortuga valt droog in de Somme aan de Franse kust. Van dezelfde auteur ook een verhaal over een bezoek aan Rhebergen in Amsterdam. En er is de Waddentocht, die vanwege het weer niet doorging maar bij de Markerwadden alsnog tot een erg leuk treffen leidde. Geniet van het lezen! En deel de link naar hartelust!

Maarten Bakker, mede namens Ariella Bijl

Redactie CTC Magazine Ariëlla Bijl, 036 – 538 42 25 Weteringkade 6, 1358AH Almere, Maarten Bakker, 06 – 53 70 52 41 | Kopij is altijd welkom! | Uitgave nummer 264 – juli 2019 | Verschijnt viermaal per jaar | Het copyright van de inhoud van het CTC-Nieuws blijft bij de CTC. Met bronvermelding is, na verkregen toestemming van de schrijver van een artikel, overname toegestaan. | Secretariaat CTC en ledenadministratie Wooldseweg 15, 7101 HT Winterswijk Eric van der Zeyst, 06 – 52 31 02 43 | Internationale contacten Nico Boon, 050 – 57 78 505 | Ereleden Nico Boon, Jos Basie, Leon Bart, Henk de Velde | Bestuur Voorzitter: Jaap de Boer, 0346 – 28 67 53 Algemeen secretaris: Eric van der Zeyst, 06 – 52 31 02 43 Penningmeesters: Roos Cox, 0243 – 22 62 46 en Fetske de Glee, 023 – 54 72 595 | Regionale activiteiten Noord: Ronald Mors, 0515 – 53 28 81 Midden: vacature Zuid: Paul Hofman, 0186 – 65 20 67 | Alle contactinformatie vindt u op deze pagina.

© Ariella Bijl voor CTC Nederland